Innovaatiosetelillä tuotteiden ja palveluiden lanseeraaminen

Innovaatiosetelillä tuotteiden ja palveluiden lanseeraaminen

Onko yrityksesi kehittänyt uuden palvelun tai tuotteen? Tuntuuko uuden palvelun lanseeraaminen vaikealta tai onko innovaatiota vaikea selittää ulkopuolisille? Onko myynti- ja markkinointimateriaalien teko vaikeaa? Jos pohdit näitä, pyydä apua ammattilaisilta, mutta ns. ilmaiseksi TEKESin myöntämällä innovaatiosetelillä. Yritys voi hakea TEKESiltä uuden tuotteen tai palveluiden markkinoille tuontiin jopa 5 000 euroa + alv apua mm. tuotteistamiseen, palvelumuotoiluun ja tuote/palveluportfolion kehittämiseen.

Mitä Innovaatiosetelin 5 000 eurolla saa?

Meiltä saat 5 000 eurolla apua tuotteen tai palvelun sisällön kiteyttämiseen niin, että se on helposti lanseerattavissa oikealle kohderyhmälle. Kiteytämme yhdessä: kenelle sitä myydään, mitkä ovat palvelun tai tuotteen ominaisuudet ja hyödyt kohderyhmälle, miten se nimetään, mihin katergoriaan se kuuluu, miltä tuote/palvelu näyttää asiakkaalle sekä miten ja mistä se myydään sekä toimitetaan asiakkaalle ja miten uusi tuote tai palvelu liittyy muihin yrityksesi palveluihin/tuotteisiin. Voimme myös toteuttaa kuluttaja- tai ammattikohderyhmään suunnatun kyselyn, joka toimii perustana päätöksille. Toteutamme myös tarvittaessa tuotteen tai palvelun ulkoasun suunnittelua.

Usein seteli on osasuoritus koko työstä mutta, 5000 eurollakin päästään todella pitkälle. Toisaalta kun tuotteistaminen on tehty hyvin, päästään paljon vähemmällä varsinaisen markkinointimateriaalien tekemisessä (nämä eivät voi sisältyä Innovaatioseteliin.) Eli vaikka tämä malli saattaa tuntua pidemmältä, kuin mihin olet normaalisti tottunut, kannattaa mallia kokeilla. Kun lanseerauksen toteuttaa kerran ns. pitkän kaavan mukaan, säästää yrityksesi todennäköisesti seuraavien innovaatioiden lanseerauksissa pitkän pennin.

Miten Innovaatioseteliä haetaan?

Innovaatiosetelin hakee yritys, mutta valitsee jo hakuvaiheessa, minkä palveluntuottajan kanssa se haluaa projektin tehdä. Ensin käydään läpi hankkeen tavoitteet ja lähtökohdat. Sen jälkeen teemme sinulle ehdotuksen kokonaisuudesta, joka soveltuu Innovaatiosetelin hyödyntämiseen.  Mikäli haluat, voimme tehdä hakemustekstit yrityksellesi valmiiksi mikäli näin sovitaan. Tällöin hakemuksen teko kustantaa 350 euroa (alv 0 %), mutta mikäli TEKES myöntää setelin, hyvitämme takaisin hakemuksen tekokustannukset projektin lopussa.

Kenelle Innovaatioseteli soveltuu?

Innovaatiosetelin saatiin liittyy muutamia vaatimuksia TEKESiltä. Innovaatioseteli myönnetään yritykselle aidosti uuden tuotteen tai palvelun lanseeraamiseen tai kehittämiseen. Olemassa olevien tuotteiden tai palveluiden kehittämiseen seteliä ei saa. Kyseessä tulee olla pk-yritys (ei toiminimi), jolla ei ole verovelkaa ja joka ei ole saanut muita TEKESin tukia (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ja, jolla talous on tasapainossa (Asiakastiedon A+-rating tai parempi). Yrityksellä tulee olla tavoite kansainvälistyä tai innovaatiosetelillä lanseerattavan tuotteen/palvelun tulee soveltua kansainvälistymistarkoituksiin. Tätä ei kannata pelästyä eli vaikka näitä suunnitelmia ei olisikaan, ota yhteyttä ja kerromme lisää.

Miksi olla Eforteen yhteydessä?

Eforte on toteuttanut satojen tuotteiden ja palveluiden tuotteistamisia sekä lanseeraamisia vuosien varrella. Meillä on erityisosaamista rakentamisen ja teollisuuden aloilta sekä IT- ja kaupan alalta. Ymmärrämme niin teknologiaa kuin tekniikkaa, joten meidän kanssa on helppo toimia.

Ota yhteyttä ja katsotaan soveltuuko innovaatioseteli yrityksellesi.